top of page
nerskogen.jpg

Ånegga og Nerskogen

nerskogen21.jpg

Foto av Lundhytta

Ukomplisert hverdag

Hytta

Nerskogen er en perfekt helårsdestinasjon. Hver årstid har sin sjarm og sommeren er like attraktiv som vinteren. Kun fantasien setter grenser for hva du kan finne på. Nyt utsikten mot fjellheimen og setergrenda i Leverdalen, eller legg turen noen få meter fra hytta og finn oppkjørte skispor. Fra beliggenheten ved foten av Trollheimen kan du utforske landskapet og naturen til fot eller med ski på bena. 

 

Hytta er stedet for den gode virkelighetsflukten eller den ukompliserte hverdagen. Drømmen om hytte lever sterkt i den norske folkesjela, og ønsket om å være ute i naturen er rotfestet i oss.

Stadig flere ønsker å redusere det økologiske fotavtrykket sitt og leve mer miljøvennlig. En enkel og lett tilgjengelig mulighet er å dele på utstyr vi sjelden bruker. I Åneggagrenda på Nerskogen står arealeffektivitet, deling og fellestjenester helt sentralt. Når hytta er på plass trenger du ikke kjøpe mer. Du har tilgang til badstue, ekstra gjesterom og fellesområder rett utenfor døra. Og i fellesskapet kan dere velge å ha felles verktøy og utstyr etter behov.

 

Om grenda

Nerskogen

720 meter over havet, midt mellom Oppdal og Rennebu, der finner du Nerskogen. Nederst i dalen ligger Granasjøen, Ånegga er dalsiden i nordvest, og Leverdalen ligger i øst. 

 

Den sørsamiske reindrifta i Trollheimen sijte har lang historie i området, og drives i dag av fem sijteandeler med base i Nerskogen.

 

Den første fastboende var oppdalingene Halvar og Elen Engelsjord og deres tre barn Anna, Klara og Martinus, som bosatte seg på Nerskogen i 1927.

nerskogen31.jpg

Foto av Lundhytta

nerskogen.jpg

Foto av Lundhytta

vinter.jpg

Foto av Lundhytta

bottom of page