top of page

Om Åneggagrenda

Delt glede er dobbelt glede, delt sorg er halv sorg, heter det. I denne hyttegrenda kan du være for deg selv eller sammen med andre. Du kan oppsøke alenetid eller fellesskap som du lyster. Arealeffektive og kompakte hytter med alt det nødvendige inkludert, gjør at du kan bruke tid på å finne roen og få lave skuldre, men samtidig ha varierte fellestjenester tilgjengelig rett utenfor døra.

 

Hyttegrenda på Nerskogen gir deg en arealeffektiv og privat hytte som er bare din. Men du deler ansvaret for snømåking og flikking på hytta og tomta med andre. Og det er stor sannsynlighet for at du blir invitert på fellesmiddag ute på tunet etter skituren eller en lang dag på hyttekontoret. 

Naturvennlig fellesskap

De åtte hyttene og fellestjenestene utgjør en enhetlig struktur som til sammen tilsvarer det samme inngrepet i naturen som det én vanlig hytte gjør. Hyttegrenda bygges med tanke på å bevare mest mulig lokal vegetasjon, og tilpasses naturen den ligger i så den går naturlig inn i landskapet. 

Du får en hytte med sterk nærhet til naturen, og som er bygget slik at den gir en flytfølelse mellom inne og ute. Hyttene bygges med tre i både bærekonstruksjoner, utvendig og innvendig kledning, med lokale og miljøvennlige materialer.

 

I Åneggagrenda finnes det felles verksted og felles parkering. De som har grønne fingre dyrker mat sammen i et felles drivhus, og naturen omkring er en boltreplass for barn. For å minimere behovet for at alle eier hver sine verktøy og sportsutstyr, finnes det en felles sykkel- og utstyrsbod. Og kommer du med toget, kan du bestille skyss fra stasjonen til døra som del av felleskostnadene. 

 

I felleshuset er det en sauna, badestamp og dusjer som er tilgjengelige for alle. Et ekstra gjesterom er praktisk, og kan bookes og brukes etter behov. Når hyttegrendas innbyggere skal samles, dere vil lage et lite kontorfellesskap, eller bare møtes og spille spill, da er felleshuset med utearealet et naturlig samlingssted. 

nerskogen31.jpg

Foto av Lundhytta

G25 2_Per Erik Jæger.jpg

Laget for å være i lenge om gangen

Drømmen om hytte lever sterkt i den norske folkesjela, og ønsket om å være ute i naturen er rotfestet i oss. I snitt tilbringer nordmenn rundt 50 dager på hytta i løpet av et år. 

 

Her oppe på Nerskogen ligger snittet høyere for hyttebrukerne. Kanskje mest fordi landskapet hyttene ligger i kan nytes og brukes til alle årstider. I tillegg gir vekslingen mellom det å være alene og det å kunne søke et fellesskap en annen type tilhørighet.

 

Nå for tida bruker nordmenn i stigende grad hytta også i jobbhverdagen, og oppholder oss der i lengre perioder. Da kommer fleksibiliteten og fellesskapet i ei hyttegrend ekstra godt til sin rett.

grenda.png
bottom of page